Jdi na obsah Jdi na menu

Úřady jsou plné zbytečných úředníků a firmám chybí zaměstnanci .

Na úřadech sedí řada zcela zbytečných úředníků , kteří by mohli pracovat u některé společnosti , která trpí akutním nedostatkem zaměstnanců . Jak ukazuje kauza ve firmě Rohlík.cz , která údajně zaměstnávala téměř stovku dělníků z východu nelegálně tak jsou to místa , která by mohl zastoupit , kterýkoliv úředník , který má zdravé obě ruce i nohy .

Zaměstnávání dělníků z východu je celkem rozšířený jev a děje se tak i na stavbách kde by mohli pracovat někteří nezaměstnaní .Na železničních stavbách , které jsou financovány přímo i nepřímo ze státního rozpočtu pracují dělníci z Rumunska , Ukrajiny ... přitom by nebyl problém na ÚP sehnat vhodné adepty na výkopové práce z řad romské menšiny , kteří by určitě podobné pracovní příležitosti přivítali s nadšením . Samozřejmě za odpovídající finanční ohodnocení a rozumnou pracovní dobu , protože dělníci z východu pracují celý týden i o víkendu od rána až do večerních hodin .

 

Přemluv svého úředníka at´jde do práce .

Práci zprostředkovatelů lze nahradit automaty na tisk doporučenek .I úředníci se mohou věnovat práci v textilním průmyslu u šicích či pletacích strojů a pyšnit se svými výrobky.